10 Haziran 2022 Cuma

2022 Haziran Ayı İzlenenler

   

 _________________________________

2022 HAZİRAN AYI ÖZETİ
_________________________________
      
         

   

   _________________________________
   


Hustle

Adam Sandler, yapış yapış komediyi bıraktığından beri çok daha komik ve çok daha müthiş bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Uncut Gems'teki oyunculuğu müthişti. Hustle'da da yırtmaya çalışan bir basketbol oyuncusu avcısı karakterini çok iyi canlandırdığını düşünüyorum. Film tüm klişeleri kullanan ancak bunu da Adam Sandler payı ile sevimletmeyi başarmış bir yapıda duruyor. NBA'deki oyuncuların rol alması, bir diriliş hikayesinin anlatılması ve doğru matematikle işlenmesi filmin olumlu tarafları. Rocky'den bu yana hırs, mücadele ve ailevi problemler klişelerin ocağını açarken, uçak sahneleri ise ateşi harlıyor. İzlenecek film bulunmadığında, bir de özellikle basketbolu seviyorsanız izlenebilir bir film olarak önerilebilir.




➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤





➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤



Yumurta

Semih Kaplanoğlu'nun hükümete yanladığının anlaşılmasından önce çektiği üçlemenin ilk ayağı "Yumurta" aile ferdinin ölümünden sonra uzun süredir gitmediği memleketine geri dönen bir adamı ele alıyor. Öyle uzak ki karşılaştığı her şey tuhaf geliyor. Nejat İşler, bireysel yeteneği ile yabancılaşmayı çok iyi yansıtıyor. Aynı şekilde bir de kadın karakter girdiğinde ve sessiz sedasız birbirilerine bağlandıklarında kaderci bir bakış anlayışı hakim oluyor ve kahvaltı kadar sakin bir finalle hayatımızdan sessizce çıkıyor film. Görüntü olarak kartpostallık sayılabilecek seyirler sağlıyor. Hiçbir şey anlatmıyor gibi gözüken çok şey anlatan filmler kategorisinden. Ama çok şeyden kasıt nedir bunu biraz deşmek gerekiyor. Gösterişsiz, sade bir film olmasına rağmen etkisi bir günü geçmeyecek cinsten.




➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤





➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤




Taxim

BabaSahne'nin EL Bar adlı filmden uyarlanan Taxim oyunu, 2 saatlik bir muhalefet şovu sergiliyor. Oyunun başında ve perde arasında yer alan Nihat Sırdar göndermeleri de çok güzeldi. Nereden başlasam bilemiyorum. Öncelikle dekor ve küp şeklinde yer alan yerleşim çok başarılı. İlk perde ve ikinci perdede başka dekor kullanılıyor ve bütün ayrıntılar ile etkileşime girilmesi de güzel düşünülmüş. Oyunun başında yer alan şok edici gelişmelerin bir kısmı oyun içerisinde de yerleştirilmiş, temsil sonuna kadar merakı diri tutuyor. Oyun fazlasıyla yerelleşmiş güzel de olmuş. Finaldeki Hayko Cepkin şarkısı enfes. Ozan Güven tek başına yeterli oyunu izlemek için ancak diğer oyuncuların da performansları güzeldi. "Ermiş" rolü çok fazla reaksiyon alabilecekken Şevket Çoruh, muhtemelen ses tonu nedeniyle biraz boğuyor karakteri ama öldürmüyor asla o da akılda kalıcı performans gösteriyor. Kısacası oyunu gördüğünüz yerde gidin.





➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤



Zengin Mutfağı

Şener Şen'i sahnede izlemek büyük bir keyif ayrı bir deneyim. Gerçekten neden diğer kişilerden ayrıldığını gösteriyor. Yaşına rağmen sahnede müthiş bir enerji yayıyor. Filminden yola çıkarak hazırlanan oyun zaten tiyatro için biçilmiş bir kaftan metin olarak. Ben dekoru ve atmosferi sevdim. Kapitalizm eleştirileri daha vurgulu verilebilirdi. Patronun baskısı çok fazla hissedilmedi. Diğer eleştirim de faşizan düzene ayak uyduran karakterin çok çabuk değişmesiydi. Bir gelişim evresi izlesek güzel olurdu. Zaten bu nedenle inandırıcı gelmedi temsil içinde. Oyun genel anlamda güzel, izleyin işte rastladığınız yerde. Şener Şen'in oyun bittiğindeki gülümsemesi beni duygulandırdı. İyi ki var.




➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤



Cimri

Semaver Kumpanyanın oyunundan bir ay önce Ankara Devlet'te izlemiştim Cimri'yi. Dolayısıyla kıyaslama yaptım istemsizce. Oyun tabii ki Harpagon karakteri üzerinden akıyor. Serkan Keskin fazlasıyla götürüyor. Karaktere yorumu kendine özgü oyunu ile hoş bir hal alıyor. Frosine'i oynayan Sezin Bozacı, bana göre temsildeki enerji kaynağı. Çok iyiydi. Dekoru beğenmedim. Ankara'daki temsilde La Fletche müthişti, bu oyunda beklediğimi hiç bulamadım. Zaten karaktere de çok az metin yazılmış. Yardımcı karakterler Frosine hariç ortalamaydı. Tamamen Serkan Keskin üzerinden ilerlediği için bu anlaşılabilir aslında. Devlet tiyatrosu ile karşılaştırdığımda ise daha dengesiz bir rol dağılımı ve daha uzun hikaye anlatımı buldum. 




➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤



➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤

OCAK-ARALIK İZLENEN FİLM ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI



2022 OCAK - ARALIK İZLENEN 
FİLMLER & DİZİLER & SAHNE SANATLARI









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder