28 Haziran 2014 Cumartesi

Kurz und Schmerzlos



Uzun süredir blog'a birşeyler eklemediğimi gördüm, yaptığım bu boşvermişliğe bir son verip son günlerdeki etkileyici izlenimlerimi paylaşma gereği duydum. 

Bugünkü paylaşımım bir Fatih Akın filmi hakkında, 
Kendisi Akın'ın ilk uzun metrajlı filmi oluyor. Benim ise yönetmenin izlediğim son filmi, nedense sona bırakmışım bu filmi. Bulamadığımdan değil aramadığımdan. Yeri gelmişken filmi öyle çabuk bulamıyorsunuz. Biraz araştırmanız gerekiyor elde edebilmek için.
Filmimiz Hamburg sokaklarında geçiyor. 3 farklı milletten 3 insanın dostluğunu anlatıyor. Chiko filminin temellerini atmış sanki yönetmenimiz. Arkadaşlık her daim ağır basar düşüncesini yerleştiriyor her sahnede. Kan, ihanet, intikam ve dostluk öğeleri ağır basıyor filmimizde. Oyunculukların özellikle Türk düğünü sahneleri yapay olması çok güzel duygular katıyor filme. Bazen amatör olabilmek filmi samimi yapıyor. Fatih Akın'ın mizahi duygusunda Tarantino ezgileri ağır basıyor. Bence fazlasıyla etkilemiş Türk asıllı Alman yönetmeni.
Film çabucak akıp gidiyor zaten. Bağımsız film tadında sıkılmadan izleyebilirsiniz.
Müziklerin seçimi ise yine süperdi. Sezen Aksu hayranlığını zaten biliyorduk ama Tarkan'a olan hayranlığını o dönemde TarZan yazılı bi afişte görüyorüz filmde. Bu gibi bikaç detay filmi samimi hale getiriyor. Hep demişimdir, Fatih Akın mutlaka Hakan Günday romanı uyarlamalı diye. Varoluşçu karakterler, içedönük hikayeler, kendi kaderini çizen yan öyküler. Birbirlerine çok güzel yakışacağını düşünüyorum.


*Sahnede başkarakterimiz ; "elinde olanı mutlaka kullanırsın" Yemek varsa yersin, para varsa harcarsın silah varsa sıkarsın temalı konuşma yaparken.


Son olarak gözlerim Moritz Bleibtreu'yu aramadı değil. O senelerde tanışıyor olsalarmış ya da ikna edebilseymiş Yunan karakteri oynayabilirmiş aslında ;)
----------------------

Oyunculuk : 6
Seyir Zevki : 8,5
Teknik : 7
Kurgu : 8
Konu : 7
Imdb Puanı : 7,5
Genel : 7,5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder