7 Haziran 2017 Çarşamba

House of Cards



House Of Cards
Günümüz Washington D.C. ’sinde geçen hikayede Güney Karolina 5. bölgeden demokrat partiye seçilen Frank Underwood ve eşi Claire Underwood’un hikayesi aktarılıyor. Dizi Amerika Dış İşleri Bakanı olarak atanmayı bekleyen fakat verdiği çabanın karşılığını alamayan Frank Underwood’un bu durum karşısında hayal kırıklığı yaşaması ve beklenmedik planlar içine girmesi ile başlıyor. Bu noktadan sonra eşi Claire Underwood ile düzenli olarak acımasızca fakat bir o kadar yaratıcı planlar geliştiren Frank’in çevresindekileri manipüle ettiğini ve istediği pozisyona gelmek için her şeyi göze aldığını görüyoruz.



Frank Underwood 
Frank Underwood Beyaz Saray’da Demokrat partinin çok güçlü siyasetçilerinden birisi. Beklediği ve yıllarca çalıştığı pozisyonun kendisine verilmemesi sonucu büyük bir hayal kırıklığı yaşan karakterimiz devam eden süreçte dengeleri yerinden oynatacak planları ile hepimizi hayretler içerisinde bırakıyor. Kevin Spacey’nin canlandırdığı karakterin her yönüyle ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz.



Claire Underwood
Zaman zaman hakkında beklenmedik bilgiler edindiğimiz Claire en az Frank kadar ilgi çekici ve çekinilmesi gereken bir karakter. Claire o kadar soğukkanlı ki, ondan korkmanız mı yoksa ona sempati beslemeniz mi gerektiğine karar veremiyorsunuz. Kayıtsız şartsız eşinin yanında olduğunu düşündüğünüz Claire’in dizini tüm karakterleri gibi kendi özel ajandasının olduğunu söyleyebiliriz.



Zoe Barnes
Çok başarılı olmak isteyen gazeteci Zoe Barnes’ın bu yolda göze alamayacağı şey yok gibi görünüyor.


Peter Russo
Alkol ve uyuşturucu bağımlısı Russo tam bir maşa. Frank, Russo'nun zayıf noktalarını iyi biliyor ve onu kullanmaktan geri kalmıyor.



Doug Stamper
Frank’in sadık oluşuna kayıtsız şartsız güvendiği bir karakter olan Doug tabi ki hatasız bir insan değil ve zaman zaman saplantılarına yenik düşüyor.




Gerçek cesaret nedir biliyor musun? Ne hissedersen hisset ağzını kapalı tutmaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder