14 Ekim 2014 Salı

Mavi'nin Sıcaklığı - Blue Valentine



3 Haftada 20 Süper Film izleme ayinimin 2.sırasında belirlediğim filmdi "Blue Valentine"
Yine bir arkadaş tavsiyesi ile öğrendiğim, fotoğraflardan buhranlı bir aşk filmi olarak gördüğüm filmi izlemek için fırsat bulmam 1 ayı buldu neredeyse. Daha sonra ise iyi ki bekletmişim ki tam anlamıyla kendimi vere vere izlemişim dedirtti.
Filmimiz başlangıçta çok tatlı bir hikaye olarak başlıyor. "Aşkın 500 Günü" filmi tadında ilerleyerek karakterlerin çözümlemelerini tam anlamıyla anlamamızı sağlıyor ve bu karakterlerin gerçekçiliği ile finali yapıyor.

Akışı güzel, sıkılmadan vakit geçirebiliyorsunuz.
Şarkı seçimlerini beğendim, böyle bir filmde olması gereken müzikler seçilmiş. Aslına bakarsanız tamamen müzik üzerine kurgulanmış bir film zannetmiştim Ryan Gosling'in elinde gitarı görünce ama filmde müzik konusunda pek başarılı olduğu söylenemezmiş.

Kısacası tavsiye edilebilecek filmler arasına girdi rahatlıkla. Son yıllardaki romantik komedi & Dram filmlerinin arasından kolayca sıyrılabiliyor.

Filmi özetleyen replik:

Dean : Bilmiyorum. Bence erkekler , kadınlardan çok daha romantik. Biz evlendiğimizde, sadece tek bir kadına bağlı oluyoruz. Kayıtsız şartsız.Biriyle tanışıyoruz, “Eğer onunla evlenmezsem, aptalın tekiyim, o harika biri” diyoruz.Ama kadınlar, ihtimaller arasından en iyisini seçiyorlar. Evlenirlerken daima, acaba iyi işi var mı diye bakıyorlar.Hayatları boyunca durmadan beyaz atlı prenslerini arıyorlar…


Oyunculuk : 8,5
Seyir Zevki : 8
Merak Hissi : 7,5
Konu : 7
Müzik : 8
Imdb Puanı : 7,4
Genel : 8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder