14 Ekim 2014 Salı

Olur mu Dersin? - Herşey Çok Güzel Olacak


Cem Yılmaz'ın son filmi Pek Yakında'nın reklamları dönerken akla gelen iki filmden biriydi "Herşey Çok Güzel Olacak". Aynı "Hokkabaz" gibi Cem Yılmaz'ın oyunculuk ve senaryo katkısı bu filmi fark yaratan bir sinema tarzına dönüştürmüştü. Yıllar geçmesine rağmen akıllarda sempatik bir film olarak kalan, kısacası "Feel good movie" klasmanına giren yapısıyla tekrar izlenmeyi hakettiğini düşündüm.
Hemen yorumlamaya geçiyorum:
Çekim tarzını, çekildiği yıllara göre çok başarılı bulduğumu öncelikle belirtmem gerekli. Bazı sekanslardaki gönderemeleri görsel olarak alttan mesajlama duygusuyla (ki viral, subniminal kullanımları da mevcut) çokça görmekteyiz.
İnce mizahı anlamak için tek sefer izlemek de yetmiyormuş. Bunu da 3.kez izleyince anlamış olduk. 3'er sene arayla izlenildiğinde ilk kez izleniyormuş tadı verebiliyorsa bir film nazarımda çok başarılıdır. 
Tabi ki hem kadro olarak hem de yapı olarak, "Hokkabaz" ile karşılaştırıyoruz. Doğal olarak hem yıl avantajı hem de kaybedilmemiş değerler nedeniyle iki adım önde gidiyor.
Film iki kardeşin öyküsünü anlatmakta. Uçarı Altan, girdiği işlerin hepsini elini yüzüne bulaştırmış bir halde girdiği çukurdan çıkmaya çalışırken ağabeyini de bu işlerin içine çekerek sonucunu beklemeye başlar. Bazen kardeşliğin, unutulan değerlerin üstüne giderlerken, bazen de hayatta kaçırılan tatların istemediğimiz zamanlarda bile elde edilebileceğini gösterir "Herşey Çok Güzel Olacak"
İzleyip mutlu olmak için beklemenize gerek yok. 
Tanışmadıysanız henüz mutlaka izlemelisiniz. 
Son olarak "Herşey çok güzel olacak mı?" sorusuna filmden yanıt verelim :
"Bilemiyorum Altan!"


Oyunculuk : 8,5
Seyir Zevki : 8,5
Merak Hissi : 8
Konu : 7
Müzik : 8
Imdb Puanı : 8,2
Genel : 8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder