9 Ağustos 2019 Cuma

2019 Ağustos Ayı İzlenenler

_________________________________

2019 AĞUSTOS AYI ÖZETİ
_________________________________
   

      

    

_________________________________



Never Look Away

Yakın zamanda kült film olarak belleklerde yer eden "Das Leben der anderen"den sonra en az onun kadar etkili, 3 saatlik zamanına rağmen asla sıkmayan, sanat-romantik tarzda izlenebilecek en iyi filmlerden biri "Never Look Away". Nazi Almanya'sının sert tokatlarını birer birer karşılayıp, insanı sorgulamaya iten bir konusu var. Güç bunalımı ve dönem çok güzel yansıtılmış. Görkemli bir film çıkmış ortaya. Sanatın icrasını fiziksel olarak engellense de düşüncesinin asla söküp atılamayacağı gerçeğini anlamayan tüm devlet yönetimlerine de müthiş bir cevap veriyor. Ancak neye yarar ki bizi umutla beslemekten başka.





➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤




The Art of Getting by

Kısa süresi ve yormayan yapısı ile pazar günü filmi özelliği taşıyan filmimizin Türkçe çevirisi (Aşk Ödevi) belki de orijinalinden daha güzel olması ile unique bir değer taşıyor. Sanatın getirdiği değil, götürdüğü bir çok duygunun olduğuna dair tümleçlerle başlayan film bir süre sonra kolejli ergenin hayata meydan okumasına dönüşerek hem klişelere fena halde göz kırpıyor hem de mutlu etmek konusunda sınırları zorluyor. Emma Roberts'ın yine güzelliği dışında bir şey katmadığı, bizleri sinir eden bir rolde karşımıza çıktığı bir film bu. Beklentim daha büyüktü ama çok kötü bir film de değil hani.





➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤



Le Grand Bain

Toplum tarafından dışlanmışların ortak bir çıkarda buluştuğu filmlerde mizah ve duygusallık kendiliğinden geliyor. Yani konu olarak avantaj sağlıyor kendisine. Fakat Fransızlar bu tarz komedileri çok başarılı yapıyorlar. Soğuk espriler, eyvallahı olmayan ergen mizahını zeka ile birleştirip güzel bir kurgu ile hep aynı sonla bitse de ilgi ile izletmeyi başarabiliyorlar. Kültür meselesi biraz da. Anti-depresan etkili filmler arasına girdi rahatlıkla.




➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤


Rainy Day in New York

Woody Allen'ın adeta eski günlerdeki hallerine geri döndüğü, bir şehir, bir ilişki üzerinden yine aforizmalara bağladığı ince mizahın hafif bir dalga şeklinde sık sık vurduğu bir film. Gençlerin oyunculuğu güzeldi. Saf genç kadın, yaşlı adam ilişki klişesi yeniden yer almakta filmde ama Woody Allen etkisi ile birlikte yine başka tatlar bıraktı. 
Müzikler şahaneydi, New York'un yağmurlu hali fazlasıyla romantik.
Filmi romantizm için izlemezseniz memnun kalırsınız zira film komik. Fakat karakterlerin aşkı nedense geçmedi.






➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤




Treat Me Like Fire

Fransız sinemasından bir serseri karakter öven yapım daha izledik. Son derece itici bir karakteri olmasına rağmen sevimli yüzü ile kadınların akıllarını baştan alabilecek bir erkek ile Nymphomaniac'tan tanıdığımız Stacy Martin'inin hayat verdiği masum yüzlü ve yoldan çıkmaya meyilli kızımızın karşılaşması ve çalkantılı aşk hikayesini anlatıyor hikaye. Beklediğimden farklı bir yapıda ilerledi. Beğendim mi, evet bazı noktalarda hastalıklı ilişki durumunu güzel yansıtmışlar. Oyuncuların uyumu da güzeldi. Ancak konu çok klişe ve derinleşmiyor.





➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤


BONUS






___________________________________________

Dizi Günlüğü
___________________________________________




➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤








➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤



➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤


OCAK-ARALIK İZLENEN FİLM ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI




2019 OCAK-ARALIK İZLENEN 
FİLMLER & DİZİLER & SAHNE SANATLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder