31 Aralık 2019 Salı

Trakt.tv & Letterboxd. Karşılaştırması


Geçtiğimiz 5 sene Trakt.Tv kullanarak bir çok film ve dizi kayıtlarımı düzenli biçimde tuttum. Uygulamanın faydalarının fazla olmasından dolayı yeni bir site arayışına girmemiştim ki Letterboxd ile tanışasıya kadar. 
Kullandığım tüm özelliklerin daha güzel arayüzlü biçimde sunulmasından dolayı iki siteyi karşılaştırmak istedim. Yıl biterken de yeni başlangıçlar yapmak isteyenlere bir rehber hazırladım.





TRAKT.TV 

Letterboxd' Göre Artıları

* Sadece filmler değil, dizilerin de bulunması, aktivite alanını genişletiyor.
* Kendi uygulaması bulunmamasına rağmen Series Guide gibi basitçe kullanılabilen uygulamalar ile senkronize çalışabiliyor.
* Diziler ile ilgili nerede kaldığınızı görebileceğiniz gibi, izleme durumlarıyla alakalı güzel görsellerle takip imkanı sunuyor.
* Film ekranı daha gelişmiş, bir filmle ilgili daha çok özelliği bulabiliyorsunuz.
* Yıllık ve tüm izleme sayılarınızı, sürelerinizi ve tür olarak farklılıkları ücretsiz olarak alabiliyorsunuz.
* 10 üzerinden puanlama daha anlaşılır. Diğer sitede 5 üzerinden olduğu için 4 üzeri tüm filmler iyi algısı yaratıyor.
* Fiyatlandırma olarak iki fiyat Aylık 2,5 $ ve 5 $ seçenekleri ile letterbox'tan daha ucuza geliyor. Sadece istatistik kullanacaksanız bu uygun ama aradaki fark bence arayüz nedeniyle çok da önemli değil.










____________________________________________________________________________






LETTERBOXD.

Trakt.tv'ye Göre Artıları
* Yıllık özet sayfası çok daha gelişmiş, arayüzü daha iyi anlaşılır vaziyette.
* Arkadaş ekleme ve listelerine ulaşma durumu daha basitleştirilmiş.
* Film ekranında izleme günü seçilmesi bir işe yarıyor ve benim en sevdiğim özellik olan Diary formatında aylık izlenen filmlerinizi görebiliyorsunuz.
*Diary formatı en etkilendiğim kısım, tüm filmlerinizi oylayarak, beğeni durumları ve tekrar izleme kısımlarınızı aynı ekranda görebiliyorsunuz.
* Yıllık özet sayfası daha donanımlı, bir kişinin izleme özetine baktığınızda hangi filmi kaç kere izlediğini puan ortalamalarını şık biçimde görebiliyorsunuz.
* En çok izlenen yönetmen, en çok izlenen oyuncu gibi veriler diğer site ile aynı verimde olmasına rağmen daha iyi sunulmuş.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder