_____________________________________________
2020 KASIM AYI ÖZETİ
_____________________________________________
Beyaz Geceler
Dostoyevski'nin karakter hissiyatlarını ustaca çizdiği kitaplardan biri. Beyaz geceler olarak anılan, huzurun ruhu ele geçirdiği akşamlarda bir hayalperest'in gizemli Nastenka'ya aşık olması üzerine kurulu bir hikaye. Kahramanın hayalindeki mutluluğu ile Nastenka'nın bir araya gelmemenin asıl mutluluk olduğunu düşünmesi ile iki sorunlu karakterin sorunsuz bir iletişim yürütmesini görmekteyiz. Aslında karakterlerin farklı davranışlarda bulunma hissiyatı hiç bahsedilmiyor, bu da yumru gibi boğazınızda kalıyor. Kısa ama etkili bir hikaye olduğunu düşünüyorum. Dostoyevski'ye başlamak için de doğru bir kitap.
➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤
Buzlar Arasında Bir Kış
Macera kitaplarını sevenlerin bir günde bitirebileceği heyecanlı bir kitap. Çok kısa olması karakterlerin iç dünyasına girmemizi engelliyor. Denizdeki macera harici verilen bilgilerin olaylara bir katkısı yok.
➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤
Şeytan Geçti
Aslı Tohumcu'nun sert dili ile bu sefer kadınların sorunlarını anlattığı kimisi çok kısa kimisi ise orta uzunlukta öykülerden oluşan bir kitap. Aşk, hayalkırıklıkları, erk dünyaya yem edilen bedenler gibi konulardan oluşan, geneli itibari ile karamsar hikayeler barındırıyor. Hikayelerin tamamı rahatsız etmeye, huzursuz etmeye odaklı. Çünkü kitap lanet kitabı gibi, bu dünyaya yaşamaya gelen kadınların ne denli acılara maruz bırakıldığını söylüyor. Hatta bağırıyor. Öyküler doyurucuydu. Keşke farkındalığı sağlamak için herkes okuyabilse.
➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤
Bağlanma
Kitap, ilişkilerde bağlanma girdabına neden düştüğümüzü ve ilişkiyi sağlıklı biçimde götürme tüyoları veriyor. Çok kolay okunabilir, pratiklerle zenginleştirilmiş bir yapıya sahip. Sürekli örneklerle de konuyu enine boyuna hakim olmanızı sağlayabiliyor. 3 ayrı türe (kaygılı, kaçıngan ve güvenilir) tüm insanları yayarak bu karakteristik özelliklerin ilişkileri nasıl etkilediğini açıklıyor. Kitabı okurken, zaten ilişkileriniz gözünüzün önüne geliyor ve kolayca bu türlere kişileri oturtabiliyorsunuz. Hangi konularda yanlış yaptığınızı anlayabiliyorsunuz. Bu arada hatalara da sahip çıkıp belki de hataların bizler için bir fırsat olduğunu hatırlatması da kitabın satış hedefinden öte gerçekten bilimsel çalışmaları ele aldığını gösteriyor. Destekleyici kitaplar ile birlikte hayatınıza yön vermek için etkili olabilir.
➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤
Adem'in Kekliği ve Chopin
Kırsal öykülerin en saf hallerini bize anlatan Mustafa Çiftçi, anadolu insanının şehir hayatıyla olan yarı temaslı yarı uzaklaşır hikayeleriyle okuyucuyu selamlıyor. Acıyı yaşayan karakterler acının odağı olduğunun farkında değil, çünkü farkındalığı eksik. Mutlular bir nebze de. Bilemiyorlar mutluluğun ne olduğunu. Yetiniyorlar verilen rollerle. İnsanlığın eksik kalan yanlarını başarılı biçimde anlatıyor kitabında. Kitaba ismini veren ilk öykü çok başarılı. Kalan tüm hikayeler de dinlenmeye değer.
➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤
______________________________________
______________________________________
BONUS
➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤
➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤
DERGİ DAĞILIMI
➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤
YAYINEVİ DAĞILIMI
➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤➤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder