6 Mayıs 2015 Çarşamba

Kariyerin İçin Ne Yapabilirsin - Filth






James McAvoy'u ne kadar bilirsiniz?


Bir Irene Welsh romanından uyarlama Filth'te, iskoçyalı aktör, bana göre kariyerinin en iyi rolünü çıkarıyor.

Bruce Robertson'ın kendi halinde bir polis memuru olduğu günler artık çok geridedir. Genç memurun belki de her şeyi düzeltebilmek için kurduğu terfi hayalleri onu günden güne bambaşka birine dönüştürmektedir. 



Bruce için terfiye giden yol bir hayli kutsaldır ve kendisi bu yolda tehlikeden tehlikeye koşarken rakip olarak gördüğü çalışma arkadaşlarına türlü tezgahlar hazırlamakta son derece yeteneklidir. 

Ancak durumu bu denli basit değildir; zira uyuşturucu bağımlığı ve acı dolu geçmişi peşine bırakmadıkça hırsları ve halüsinasyonları katbekat artar. 


Bruce, yakın zamanda yaşadıkları bölgede işlenen vahşi cinayetin soruşturmasını lehine çevirmek için tüm dikkatini bu davaya verir; eş zamanlı olarak da çalışma arkadaşlarının her birine ayrı bir tezgah hazırlar


Ne var ki uyuşturucu, karısının hayaleti ve peşini bir an olsun bırakmayan geçmişi başına türlü belalar açacaktır.


Filmin konusu hakkında bu kadar yorum verebilirim. Daha fazla detaya inmek istemiyorum çünkü bu film bıçak gibi bir film. Kesiklerden kurtulabildiğiniz kadarını izleyebiliyorsunuz ve sonunda sadece ekrana bakıp, çok güzeldi diyerek yetiniyorsunuz.




Oyunculuk : 9,5
Seyir Zevki : 8,5
Merak Hissi : 8,5
Konu : 8
Müzik : 7
Imdb Puanı : 7,1
Genel : 8,1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder