14 Ekim 2021 Perşembe

2021 Bitirdiğim Oyunlar




The Long Dark

İlk bölümdeki hayatta kalma dinamikleri çok güzeldi. İkinci ve özellikle üçüncü bölümde oyunun süresini uzatmak için verilen görevler biraz sıksa da, o atmosferde gezinmek çok güzel. Özellikle düzenli bir şekilde stok ve yağma yaptığınızda (yemek, kıyafet ve sağlık eşyalarını) sıralı biçimde mantıklı mekanlara yerleştirdiğinizde soğukta yaşam mücadelesi hissiyatını geçiriyor. Kurtların bazı oyunlarda oldukça dezavantajlı olduğunu söylemekte fayda var. Ayılar ve ren geyiğine yaklaşmadığınızda çok problem olmayabiliyor fakat kurtlar en büyük handikap bazı bölgelerde. Bu yüzden de kurşun ve silah bulmak önemli hale geliyor. Kurşunların sayılı olması ise oyuna heyecan getiriyor. Seyyah modunda günlerce gezinmek bile güzel. Üstelik oyunun hala yapım sürecinin devam etmesi yeniliklerle geri dönmesi harika. Fiyatına fazlasıyla değecek bir oyun kısacası.



********************************



Rakuen

Laure Shigihara, 2 ayrı dünya yaratarak bu iki dünyayı kapılarla birleştiriyor ve dokunaklı-komik bir hikayeye bizi atıyor. Hastane odasında başladığımız macera, bir ormanın derinliklerine kadar ilerliyor. Dünyadaki yansımaları insan, ormandaki halleri ise çeşitli hayvan ve yaratıklardan oluşan kişiler çift taraflı bir hikaye akışına olanak sağlıyor. Oyunun point&click özelliğinde ilerlediğini belirtelim. Genelde hikaye akışı izlerken orta-zorlukta bulmacaları da çözerek hikayeyi bitirmeye çalışıyoruz. Sonunu merak edeceksiniz, bu nedenle bazı sıkıcı görevleri yapmaktan geri durmayın. Bitirdiğinize değecek. Bittiğinde ise mendillerinizi yanınızda bulundurmayı da unutmayın.



********************************


Graveyard Keeper

Stardew Valley sevenlerine gözü kapalı önerebileceğim, hatta bir çok mekaniği ile çok daha fazlasını vaad eden bir oyun Graveyard Keeper. Kendine has mizahı, gittikçe açılan hikaye detayları ile bir mezarcının gerçek hayatına dönebilmesi için uğraşıyoruz. Günlük olarak hasat et, gelen cesetleri temiz mezarlarına yerleştir ve iyi gözüken cesetleri parçalayarak yeni craftlar yarat şeklinde ilerleyen oyunda, bir süre sonra cesetleri işçilerimiz olarak çalıştırabiliyoruz! Aynı zamanda şehirde dönen gizemli olayları da araştırıyoruz. Oyun 2 adet DLC içeriyor. İkisi de farklı deneyimler getiriyor, fiyatına değiyor açıkçası, almak isteyenler tüm sürümü alsınlar derim. Saat biçimi "Tr" formatlı olan bilgisayarlarda sorun yaratıyor, bu sorunu hala çözememiş olmaları da biraz tuhaf geldi. TR dil paketini harici olarak uygulayabiliyorsunuz bu arada.




********************************



Batman : Arkham Asylum

Yılına göre çok başarılı bir Batman oyunu. Dövüş mekanikleri fazlasıyla çeşitli ve elinizde olmadan yaptığınız combo'lar sonrası fazlasıyla gaza geliyorsunuz. Oyun çok fazla sarıyor ve başladığınız andan itibaren başından kalkamıyorsunuz. Bunda da bulmacaların kolaylığı, boss savaşlarının zorluğunun çok iyi tutturulmuş olması ve dövüş mekaniklerinde bölüm geçmekten çok eğlence dozunun bulunması yer alıyor. Gizlilik görevlerini sevmeyen biri olarak neyi nasıl yapacağınızı çözdükten sonra basit geliyor. Zorluk olayı bazı oyunlarda etken olurken bu oyunda keyfi artıran bir unsur olmuş. Hikaye de fena değil, Joker'in sürekli sürprizlerle Batman'in karşısına çıkması hem gülümsetiyor hem de hikayenin devamını görmek için teşvik ediyor. Çeşitli challenge'lar ile birlikte 30 saati aşacak bir oyun deneyimi sunuyor size.




********************************






********************************





********************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder