3 Temmuz 2014 Perşembe

Bi Küçük Eylül Meselesi


2014 Senesinin belki de tüm Türk filmlerini izlemişimdir. Hangi filmdi kim oynuyordu gerçekten hatırlamadığım filmler var. Ancak bu film aralarından sıyrılmayı bir nebze olsun başarabildi. Geçen hafta itibariyle izlediğim bu filmin Kerem Deren'in senaryosunda kotarıldığını ancak filmi izledikten sonra anladım. Ezel'den beri beklentileri gittikçe yükselten Deren, zor bir işe kalkışmadan klasik bir hikaye ile filmi bağlamış. Senaristin ismini öğrenmesem evet hoş senaryo diyebilirdim ama herkes gibi beklentilerim yüksek olduğu için senaryo yetersiz kalmış diyebiliyorum. Filmin oyuncularını ve nerede geçtiğini bilmeden başlamışken iki sevdiğim oyuncunun olduğunu ve adada geçtiğini öğrenince daha iştahla izlemeye başladım.
Zeynep Abdullah'tan bahsetmek gerekecek sanırım. Zeynep belki de Amerika'da doğup yetişseydi, hasılat rekormeni filmlerde oynayabilirdi. Yüzü ve fiziği sinemaya çok uygun geliyor. Her role girebilir. Kaldı ki filmde de o sevimli ve sevimsiz hallerin ikisini de fena halde vermiş bizlere.
Engin Akyürek'e gelince. Oyunculuk yarışmasında tanıtmıştı kendini bizlere, orada drama yönü ağır basıyordu. Birkaç dizide beş dakikalığına izlediğimde bile bu adamdan olur demiştim. Yine oynamış, iyi de oynamış ama o kadar sası durmuş ki senaryoda. O hippi tarzın altından o boyuyla kalkamamış bence. Sırıtmış, hikayenin sevimliliği kalmamış. Ama bu yeteneksizliğinden değil tamamen fiziksel açıdan. Uzun saçlardan da bir an önce kurtulmalı. Yoksa Ghobadi filmlerinden birinde görmemiz muhtemel.
Filmin konusuna değinmeyeceğim, ismi hoş seçilmiş. Herşeyi açıklıyor zaten.
Konuyu anlatırsam klişeliği nedeniyle bir çoğunuz izlemeyecektir.

Ancak değişik bir detay Imdb Puanı 7,7 an itibariyle. Overrated olmayı başarmış her nasılsa.



Oyunculuk : 6,5
Seyir Zevki : 7
Teknik : 6,5
Kurgu : 6
Konu : 4
Müzik : 5,5
Imdb Puanı : 7,7
Genel : 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder