18 Temmuz 2014 Cuma

How To Make It in America - Bir Girişimcilik Hikayesi


Bugüne kadar HBO'nun ortaya çıkardığı tüm yapımlar kalite standartlarını her geçen sene yükseltti. "HBO ise seyret" algısını yaratmayı başardılar. Kendine has pazarlama teknikleri ile kurdukları paralı kanalları sayesinde dizilerine bütçe yaratarak her geçen sene yeni yapımlar ortaya koydular.

How to make it in America'da bunlardan sadece biri. Kazanma kaybetme döngüsü ekseninde yeralan karakterlerin ince mizahıyla bezenmiş hayatlarını kanalın cesaretiyle birleştirip 2 sezonluk bir şölen sunmakta. Entourage izleyenler bu duyguyu iyi bilecektir. Karakterlerin yapısı, mutluluktan kedere dönme hali, tam batmışken tekrar ümitlenmeleri tamamen aynı hissiyatı uyandırıyor. OZ'dan çıkma karakterleri, Kid Cudi'nin müzikleri eşliğinde hayatınızdan her bölüm yarım saat çalıyor.

Girişimcilik hayaliyle yanıp tutuşan Ben Epstein karakteri etrafında kot markası yaratma düşüncesinin nasıl hayata geçirebileeğini izliyoruz ilk sezon. Ortaya çıkan bireysel duygusal ve iş bazlı sorunların yan kulvarında da karakterlerin eklenmesiyle, her geçen bölüm değişmektedir konumuz. Dizi, ana kurgu ekseninde hayata tutunma zengin olma hayallerinin ötesinde, gerçekten hayal edilenin zenginlikle alakasının olmadığı ana fikrini vermekte. 

Kötü haber : dizi sadece 2 sezon yayında kalabildi. Böylesine bir dizinin 2 sezon yayınlanması HBO gibi bir şirkete nasip olurdu zaten. Beğenilen dizilerin yayında kaldırılma sürecini acımadan gerçekleştirebilen başka bir yapımcı tanıyamadık uzun süredir.


Oyunculuk : 8,5
Seyir Zevki : 9
Merak Hissi : 7
Konu : 6
Müzik : 8,5
Imdb Puanı : 8
Genel : 8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder