18 Temmuz 2014 Cuma

Silicon Valley - Teknoloji İlkelleştirir mi?


HBO'dan çok değil kısa zaman önce yeni bir dizi yeşerdi. Fikir olarak daha önce denediği girişimci hikayelerini bu sefer teknoloji ile birleştirip çağa uygun hale getirdi.

Silicon Valley 4 "geek" arkadaşın teknolojik uygulamalar yazarak şirket kurma öykülerini anlatıyor. Ekibin tüm karakterlerinin hepsine kendine ait özellikleri var. Richard, çekingen, pasif ve mühendislik öğrencisi gibi davranan her işte kolay çözümü bulabilen ancak bunun için şartların olgunlaşmasını bekleyen bir karakter. Gilfoyle nispeten daha aktif, daha duyarsız, daha ukala. Dinesh ise Pakistanın kırsallığını almış bununla da kalmayıp bu kırsallığın getirdiği mizahı arkadaşlarının sayesinde zirveye taşıyan bir karakter. Jared ekibe sonradan katılan tam bir piyasa adamı! iş hayatında bolca görebileceğiniz rüzgarın esişine göre davranan, popülerliği seven ve asıl olanı göremese de klasik yöntemleriyle ekibe fikir veren bir yan karakter.
Asıl karakterimize geliyorum. Erlich!
Bu dizinin tutmasını sağlayacak olan dizinin 2. as-karakteri. Erlich vurdumduymaz, Steve Jobs hayranı, girişimciliği cesaret olarak algılayıp patavatsızca içinden nasıl geldiyse davranan bir karakter. Thomas "Ben olmasam sizler hiçsiniz" davranışları ukala sözleriyle her işi zora sokan ama bir şekilde şansıyla durumları aşan Zirve karakter yaratmayı başarmış.
Mühendislik okuyanların her karakterde bir arkadaşını bulacağı ;
Mühendislik okumayanların da bu işler nasıl yürüyor vay be ne paralar dönüyor diyebileceği, teknolojinin insanları geliştirmesi gerekirken acaba geri mi götürüyor dedirteceği samimi bir dizi işte.
Tek kelimeyle özetlersek, "geyik" diyebilriiz
Şiddetle izleyiniz izletiniz. Herkese de önermeyiniz.

Hemen belirtelim şuanda dizi sezon arasında.



Oyunculuk : 8,5
Seyir Zevki : 9
Merak Hissi : 7
Konu : 6
Müzik : 6,5
Imdb Puanı : 8,5
Genel : 8


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder