13 Mart 2016 Pazar

2016 Ocak - Şubat Ayı Okuduğum Kitaplar

Özet Geç Şeysi : Okuduğum kitapları yorumlar ekleyerek, gelecekteki kendime not düşme amacıyla vakit harcadığım bu blogda; faydalanmak isteyenlere bir kaç fotoğraf ve puan ilavesi ile 2 ayda bir yayınlayacağım şekilde sunuyorum.
--------------------------------------
Ocak ve şubat ayları az ama öz olmuş genel itibari ile.




Toza Sor - John Fante
Atmosferi karanlık, melankoli kokan, yokluğun prensi Bandini'yi anlatan bu eserde, Fante korkularımızın egolarla birleşmesiyle, nasıl yalnız kaldığımızı anlatıyor. Gerçek aşk hikayesi romantizmden nasibini almayandır. Dil olarak etkileyici ancak okuması biraz zordu. Yine de bitmesi uzun sürmedi
8/10
 (Daha sonra tekrar okunmalı) 
  






Deliduman - Emrah Serbes
Daha önce incelemesini yaptığım kitap için söylebileceğim çok fazla sözüm yok, klasik Emrah Serbes romanı, biraz zorlama gibi gelse de o sade sokak üslubu ile güncel olayı birleştirmesi güzel bir ahenk yaratmış. Bana göre eksikliklerini incelemede anlattım. Kısaca güzeldi.
 7/10
(Güzel)







Küçük Kara Balık - Samed Behrengi
Daha önce okumamıştım, 15-20 dakikada okunacağı için gözüm çarptığı anda alıp bir çırpıda bitirdim, yükte hafif pahada ağır kitaplar arasına rahatlıkla giren bir kitap. Mutlaka çocuklara okutulmalı, sürekli hatırlatılmalı. Cesaret öyküsü sıcacık ve etkileyiciydi. Ana düşüncesi nedeniyle tekrar tekrar okunmalı.
 8/10
(Daha sonra tekrar okunmalı)


İşte Zor İnsanlar
Özden Aslan'ın iş hayatı ile gerçek hayatı birleştirdiği kitaplardan biri daha. Kitap, 3 ayrı özelliklerde "zor" insan tipini ve bu kişilerle nasıl başa çıkılabileceği anlatıyor. Öyküler yerinde önermeler verse de hikayeler çok sığ geldi bana. Tabii ki bir romancı gibi anlatmasını beklemiyordum ama önceki kitaplarında daha samimi gelen yapı, bu kitapta değişik bir tarza dönüşmüş. Bütün öykülerinde çalışan kadınları saf, hemen aşık olan kişiler gibi yansıtıyor. Bu da kitabın vermek istediği mesajı geri plana itiyor. Çalışan kızların evlenme düşüncesiyle girdikleri iş yerlerinden anekdotlar gibi duruyor.

 5/10
(Vasat)



40'ının da Kulpu Kırık 40 Türk
Ahmet Şerif İzgören'in kitapları samimidir, bir anda biter ve bir kaç anekdot harici pek akılda kalmaz. Bugüne kadar hemen hemen tüm kitaplarını okuduğum İzgören'in espri anlayışı fena değildi. Bu kitapta da ünlü kişilerin Türk olması halinde yaşanacak durumlar esprili bir şekilde anlatılmış. 40 hikayenin çoğu doğru olabilecek şekilde ancak espri anlayışı vasatı aşamamış bu sefer. 4-5 hikaye dışında beni sarmadı.

 5/10
(Vasat)



Bilinmeyen Adanın Öyküsü
Saramago tarzını çok severim. Oldukça kısa olan bu öyküde yine sade anlatımı ile vermek istediği mesajı alttan alta yedirerek gerçekleştirmiş. İnsanın kendisini görmesi için dışarıdan bakması lazım felsefesini masalsı bir öyküyle bize sunmuş. 

 8/10
(Daha sonra tekrar okunmalı)







Kitapla kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder